Segítség pénzügyekben

Klasszikus civil szervezetek, gyülekezetek és egyházi szervezetek számára nyújtanak segítséget a tudatos pénzügyi tervezésben és az energiahatékonyság növelésében önkéntes vállalati szakemberek segítségével. A kétféle képzésre január 27-ig, valamint január 22-ig lehet jelentkezni.

Egy szervezet stabil működéséhez likvid kell, hogy legyen. A likviditás egy szervezet fizetőképességét jelenti, azaz, hogy képes-e folyamatosan, határidőre teljesíteni az alapvető fizetési kötelezettségeit, illetve mekkora a szabad mozgástér további kiadások vállalására.

Az Erste Social Banking és a SIMPACT közhasznú nonprofit szervezet likviditás-előrejelző képzésén:

  • átbeszéljük a likviditástervezés módszertanát, menetét, buktatóit (rövid, csoportos online képzés)
  • vállalati önkéntesek közreműködésével segítünk kialakítani egy szervezetre szabott könnyen kezelhető likviditási előrejelzést (2-3 egyéni konzultációs alkalom), amely segítségével rendszeresen követheti szervezete pénzmozgását, és ez alapján megalapozottabb döntéseket hozhat a szervezete működésével kapcsolatban.

A résztvevőktől nem elvárás a pénzügyi ismeret, tapasztalat és az Excel ismeret sem (bár utóbbi előny); az elhangzottak könnyen megérthetőek és alkalmazhatóak bárki számára, a módszertan és sablon használata egyszerű.

IDŐPONTOK

  • Az online képzések időpontjai: alapképzés 2023.02.15. 09:30–11:00 és az opcionális Excel képzés 2023.02.15. 11:15–12:45.
  • Egyéni konzultációk időpontjait a szervezet és a vállalati önkéntes egyezteti (2023. február–április).
  • program záró alkalmára 2023. április 26-án délután kerül sor az ERSTE BANK székházában.

MENNYIBE KERÜL A RÉSZVÉTEL?

  • A programot az ERSTE Alapítvány támogatja, így a résztvevőknek csupán a költségek minimális részét kell finanszírozni. A résztvevők által fizetett díj 10 000 Ft szervezeti csoportonként a teljes programra, mely tartalmazza a képzés díját, hozzáférést a képzésen kivetített anyagokhoz, hand-outokhoz és Excel-sablonhozlegalább két konzultációs alkalmat, amelyen az egyéni likviditási terv elkészítéséhez segítséget kap.

HOGYAN LEHET JELENTKEZNI? 

Részvételi szándékát január 27-ig jelezze a jelentkezési űrlap kitöltésével. Részletes tájékoztató anyag: letölthető innen. További kérdés esetén, keresse Dudás Adrien programfelelőst az adrien.dudas@simpact.hu illetve a +36 30 329 5026 telefonszámon.

A SIMPACT csapat közgazdászokból, piackutató és kommunikációs szakemberekből áll, akik vezetési és stratégiai tanácsadási tapasztalatukat professzionális környezetben szerezték (Ernst & Young, Deloitte, IFUA Horváth & Partners, K&H Bank, AC Nielsen, GE, Procter & Gamble stb.). A munkatársak 14 éve foglalkoznak nonprofit szervezetek fejlesztésével (képzések, egyéni tanácsadás, szakmai önkéntes programok, hatásméréssel és kutatással). Több száz nonprofit szervezet, társadalmi vállalkozás, cég, forrásosztó és állami szervezet működését tették hatékonyabbá 10 országban. A SIMPACT neves szakmai partnerekkel működik együtt, és széles körű networkkel rendelkezik nonprofit és forprofit területen, itthon és a nemzetközi színtéren. facebook.com/simpacteurope | simpact.hu


INFORMÁCIÓK AZ ENERGIAHATÉKONYSÁGI KÉPZÉSRŐL

A SEEDS program keretében partnerünk, az IFUA Nonprofit Partner január 25-én Energiahatékonysági képzést tart. A képzés központi témái a civil szférát is érintő 2022-ben kibontakozó energiaválság okozta kihívások szervezeti szintű kezelési lehetőségei. Jelentkezési határidő: január 22. Részletek: https://nonprofitpartner.hu/seeds-kepzes-energia/