Média a Családért-díj 2018

2018. december 1-től január 15-ig lehet szavazni a Média a Családért-díj 2018 közönségdíjasára a mediaacsaladert.hu oldalon.

A címek és idézetek önmagukért beszélnek, ami összeköti őket és ami összeköt minket, az a család: A nagycsaládosok különös élete; „Erősebb leszel, mert elfordul a tekinteted magadról.”; „Nagyon hasznos az inkubátor, de nem tud mindent”; „Minden családban van jó zsaru és rossz zsaru. Az egyensúly és a harmónia a lényeg – a gyerek szempontjából.”; „Értem jöttél? Te vagy az én anyukám?”; Magukra hagyott kisöregek – De hol vannak az unokák?; Fiatalok a digitális térben; „…a nőgyógyász első kérdése volt: Megtartja?”; A családi fészek elhagyása; „Átlagos család, átlagos tini és átlagos helyzetek nincsenek.”; Megint szabadabb a vásár: gyerekpornót tessék!; Végtaghiányos baba növekszik a szívem alatt...

A teljes anyagokat a kepmas.hu/szemezgeto rovatban találják.

A családról azt szoktuk mondani: a hátterem. Nincs igazunk. Mert a család az előterünk. Minden, ami fontos, általa és benne kezdődik – és, persze, végződik. A történeteink is. Itt van hát az idő, hogy a család legyen a legszebb szenzációnk, a legkülönlegesebb, legmegindítóbb közös történetünk! Itt az idő, hogy a család előtérbe kerüljön, a médiában is. Kérem, olvassák újra a Média a Családért-díj 2018-as jelöltjeinek írásait és szavazzanak arról, ki legyen a közönségdíjas!  Ünnepeljük idén is együtt azokat, akik arról írnak, ami a legfontosabb az életünkben.

(Dr. Aczél Petra, a Média a Családért Alapítvány elnöke)

A Képmás magazin és a Média a Családért Alapítvány 2007-ben hozta létre a Média a Családért-díjat. Az 500 000 forint pénzjutalommal járó elismerés célja, hogy a család – örömeivel és gondjaival együtt – ugyanolyan hangsúlyos szerepet kapjon a médiában, mint a valódi életben. Az elismerés és a hozzá kapcsolódó egyéb díjak print és online cikkeket, valamint rádió- és televízióműsorokat jutalmaznak, amelyek a fenti témát magas szakmai színvonalon jelenítik meg, és céljuk nem csupán az olvasottság, hallgatottság vagy nézettség növelése, hanem az, hogy információt, erőt, segítséget adjanak például a párválasztáshoz, az elköteleződéshez, családtervezéshez, a gyerekneveléshez, azaz a problémák megoldásához és a boldog családi élethez.

A szakmai díj odaítélésekor kiemelt szempont, hogy a cikk vagy műsor a kívánt célcsoportot meg tudta-e szólítani, illetve sikerült-e eljuttatnia ezt a fontos üzenetet olyan korosztályokhoz és rétegekhez is, amelyek a családbarát szemlélettel ritkábban találkoznak.

Az év folyamán a Képmás magazin hónapról hónapra bemutatta a szakmai zsűri által kiválasztott 12 jelöltet, a jelöltek munkái a kepmas.hu oldalon jelenleg is megtekinthetők. A díjakat 2019. január 31-én adjuk át.

A díj főtámogatója 2019-ban a Richter Gedeon Nyrt.

„Világszerte az egyik legszélesebb nőgyógyászati termékválasztékkal rendelkező, felelősen gondolkodó vállalatként, a tudatos családtervezést nem csak termékeinkkel, hanem társadalmi programjainkon keresztül is kiemelten támogatjuk. Nagyon fontosnak tarjuk a család értékeinek hangsúlyozását, azt a stabilitást, amit egy hosszú távú, kiegyensúlyozott párkapcsolat és a tervezett gyermekvállalás adhat. Mi a Richternél azt valljuk, hogy csak egészséges emberek és közösségek alkothatnak egészséges társadalmat, ezért is örömmel állunk a Média a Családért-díj kezdeményezése mellé.”

(Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. elnöke.)

A szavazatokat 2018. december 1-től 2019. január 15-ig várjuk. Szavazóink több jelöltre is voksolhatnak.
 

A Családbarát Médiáért-díj 0018-ra jelölt újságírók:

Holko Réka: A nagycsaládosok különös élete – január / Ridikül c. tévé műsor, Duna

Király Eszter: „Erősebb leszel, mert elfordul a tekinteted magadról” – február / envagyokazapad.com

Rist Lilla: Kenguru-mama – Az anyai test csodája – március / Nők Lapja, print

Greff András: Apáról fiúra – április / Marie Claire, print

Füller Tímea: Magyola – május / Family, print

Herczeg Zsuzsa: Magukra hagyott kisöregek - De hol vannak az unokák? – június / she.hu

Sánta András: Fiatalok a digitális térben – július / InfoRádió, Családi hét

Street Gábor Huba: Megtartja? - augusztus / streetgaborhuba.hu

Horváth Ágnes: A családi fészek elhagyása – szeptember / Kossuth Rádió, Napközben

Doffek Gábor: „Engem egyetlen dolog érdekel, minden mást leszarok” – apai útravaló a 13 éves, bulizni készülő lányomnak – október / wmn.hu

Halász Sári: Megint szabadabb a vásár: gyerekpornót tessék! – november / 24.hu

Nyiri Zsuzsi: Végtaghiányos baba növekszik a szívem alatt... – december / she.hu

Minden szavazó megkapja a 2019-es februári Képmás digitális változatát, 10 szerencsés szavazó pedig nagy értékű Képmás-csomagot nyer.
 

A 2018-as év zsűrije:

Dr. Aczél Petra, a Corvinus Egyetem egyetemi tanára, a Magatartástudományi és Kommunikációelméleti Intézet igazgatója
Borókai Gábor, újságíró
Keresztes Ilona, MTVA Kossuth Rádió vezető szerkesztő
Krúdy Tamás, újságíró, szerkesztő
Dr. Kutassy Jenő, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnökhelyettese
Molnár-Bánffy Kata Kommunikációs szakember, a Képmás Kiadó és a Salt Communications ügyvezetője
Süveges Gergő, a Kossuth Rádió műsorvezető-szerkesztője, kommunikációs tréner
Szám Katalin, a Képmás főszerkesztője
 

A Külhoni Média a Családért-díj

A Média a Családért Alapítvány 2016-ban a határon túlra is kiterjesztette tevékenységét így immár harmadik alkalommal adhatja át a Külhoni Média a Családért-díjat. A zsűri négy határon túli tagja – Erdélyből Csinta Samu, Felvidékről Molnár Judit, Délvidékről Tóth Lívia és Kárpátaljáról Kőszeghy Elemér újságírók – hónapról hónapra küldték térségükből a családról megjelent anyagokat. Az ebből válogatott 12 jelölt közül szakmai zsűri választja ki a győztest.
 

A jelölt médiumok és újságíróik:

Nőileg - Kovács Eszter

hirek.sk - Kiss Réka, Pézman Zoltán

Magyar Szó - Csincsik Zsolt

LIGET - Kosztolányi Kata

Kárpáti Igaz Szó/kiszo.net - Simon Rita

ma7.sk - Horváth Szomolai Andrea

LIGET / liget.ro - Rédai Attila

Hét Nap - Fehér Márta

Magyar7 - Kaszmán Zoltán

Nőileg - Csatlós Tünde-Trella-Várhelyi Gyopár

Magyar Szó - Horváth Homolya Ágnes
 

www.mediaacsaladert.hu