A Budapest Fesztiválzenekar Barokk Kamaraegyüttesének koncertje Hódmezővásárhelyen

„A Bach-kantáták hazatalálnak”

„A BUDAPESTI FESZTIVÁLZENEKAR A NEMZETKÖZI ZENEI ÉLET EGYIK SIKERTÖRTÉNETE: A VILÁG TÍZ LEGJOBB ZENEKARA KÖZÖTT TARTJÁK SZÁMON, SŐT A NEW YORK TIMES EGY ÍZBEN EGYENESEN A VILÁG LEGJOBB ZENEKARAKÉNT HIVATKOZOTT RÁ….

A legújabb koncerttípusok közé tartozik a TérTáncKoncert, amely nemcsak a muzsikálásról és a táncról szól, hanem a közös alkotásról, a toleranciáról és az egyenlő esélyekről is. Szintén fontos kezdeményezésünk az Autizmusbarát Kakaókoncert, amelyen az autizmussal élő gyerekek és családtagjaik is biztonságban érezhetik magukat…
Zenekarunk kétszer nyerte el a klasszikus zene „Oscárját”, a Gramophone-díjat, és Grammy-díjra is jelölték. A külföldi koncertek és sikerek mellett mégis azt tartjuk legfontosabb küldetésünknek, hogy a hazai közönséget kiszolgáljuk. Emellett egyre többször lépünk fel olyan alternatív helyszíneken – idősotthonokban, elhagyott zsinagógákban, kórházakban, gyermekotthonokban, börtönökben, iskolákban –, ahol igazán közel kerülhetünk a közönséghez…”

A Hódmezővásárhely-Ótemplomi KONCERT vezetője Lesták-Bedő Eszter lesz.
1971-ben született Budapest. Hegedülni hatévesen kezdett, Király Alice irányítása alatt. A budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában Pichner Teréz növendéke volt. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán mesterei Kapás Géza, Szabadi Vilmos és Rados Ferenc voltak. Rendszeres résztvevője volt Zsigmondy Dénes, Fenyves Lóránd és Rados Ferenc mesterkurzusainak. Hangversenymestere az 1985-ben alakult Erkel Ferenc Kamarazenekarnak. 2002 óta a Pulzus vonósnégyes tagja. 2003 őszétől a Budapesti Fesztiválzenekar művésze.
Két alkalommal is díjazottja lett a Fesztiválzenekar Végh Sándorról elnevezett versenyének.
Rendszeres résztvevője a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválnak. 2012-ben vendégkoncertmesterként szerepelt Pécsett, a Pannon Filharmonikusoknál. Évente számos hangversenyt ad barokk, illetve klasszikus (korhű) hangszeren a BFZ tagjaként és más együttesekben.

„A templom szent hely. Lehetőség az elcsendesedésre, megtisztulásra, Istennel való találkozásra. Ehhez csodás »segédeszköz« Johann Sebastian Bach muzsikája, ez esetben kantátái, melyek az élet értelméről, hitről, szeretetről szólnak. Számomra ezek a legfontosabbak az életben. Boldog vagyok, ha ezt az üzenetet közvetíthetem, ráadásul kiváló muzsikusbarátaim társaságában.” – Lesták-Bedő Eszter hegedűművész.