A reformátusokat is várják

Még lehet számlálóbiztosnak jelentkezni az október–novemberi országos népszámlálásra.

Még lehet számlálóbiztosnak jelentkezni a 2022. október–novemberi országos népszámlálásra. A díjazás ellenében végzett munkába – ahogyan bárki más – a református testvérek is bekapcsolódhatnak. Jelentkezésük emlékeztető lehet sokak számára: a cenzuson ne hagyják üresen a vallási hovatartozásra vonatkozó rubrikákat – hívja fel a figyelmet a reformatus.hu.

Mint írják: a népszámlálás Magyarország egyik legjelentősebb adatgyűjtése. Az adatok alapvetően határozzák meg jövőnket, hiszen megbízható alapot adnak az országunkat, a településeinket és a lakókörnyezetünket érintő legfontosabb gazdasági, szociális és területfejlesztési döntések előkészítéséhez. Az országos összeírás sikeressége nagyban függ a számlálóbiztosok munkájától, felkészültségétől, kommunikációjától– írja a Központi Statisztikai Hivatal. A cenzus segítségével pontos képet kapunk hazánk népességéről, demográfiai jellemzőiről, nemzetiségi és vallási összetételéről, egészségi állapotáról, iskolázottságáról, foglalkoztatottságáról, háztartási és családi viszonyairól, lakáskörülményeiről.

A felekezetről szóló kérdésre a válaszadás önkéntes, tehát nem kötelező kitölteni, ezért is fontos ezen a felületen is megvallani református hitünket. A református számlálóbiztosok jelentkezése emlékeztető lehet sokak számára, a cenzuson ne hagyják üresen a vallási hovatartozásra vonatkozó rubrikákat.

A számlálóbiztos feladata:

– körzet bejárása, a körzethez tartozó címek felkeresése,

– az adatfelvétel lebonyolítása, a népszámlálási kérdőív kitöltése az adatszolgáltatóval (ahol nem töltötték ki a kérdőívet interneten),

– a címek pontosítása, esetleges új címek felvétele,

– kapcsolattartás a felülvizsgálóval.

A számlálóbiztosoknak előreláthatólag 100-140 címen kell kérdőívet kitölteniük, tableten keresztül, amit a KSH biztosít az adatfelvétel idejére.

A munkavégzés időtartama: 2022. október 17. – november 20.

A jelentkezési időszakról és határidőről, a díjazásról érdeklődni a polgármesteri hivataloknál, vagy a közös önkormányzati hivataloknál lehet. A részletekért érdemes felkeresni a helyi népszámlálási felelőst, aki vagy a polgármesteri hivatal, vagy a közös önkormányzati hivatal jegyzője.