A tabajdiak nyerték az Aranyfakanál Vándordíjat

Vaddisznópörkölt, bakonyi betyárleves és sűrűgulyás is szerepelt a Vértesaljai Református Egyházmegye múlt szombaton, Cecén rendezett IV. főzőversenyén.

Mány, Aba és Etyek után a déli térségbe látogattak el kötetlen hangulatú beszélgetésre, együttlétre a református közösségek képviselői. Nagy szeretettel fogadták őket a Cecei Református Egyházközség nevében a szervezők Gajdos János és felesége, Katika vezetésével.

A baráti találkozón hét gyülekezet képviseltette magát közel 150 fővel: Tabajd, Aba, Etyek, Mány, Sárszentmiklós, Sárkeresztúr és Cece.

A hűs fák alatt többek között csirkecurry, vaddisznópörkölt, bakonyi betyárleves, sűrűgulyás, sztrapacskás csülök, szarvaspörkölt, marhalábszárpörkölt is rotyogott, amit a vendéglátók jó szívvel kínált italai és süteményei gazdagítottak.

A zsűri tagjai, azaz Szabó Ferenc a Dunamelléki Református Egyházkerület főjegyzője, a Vértesaljai Református Egyházmegye esperese, Szloboda József, a Budapest-Északi Református Egyházmegye esperese, Varga Gábor országgyűlési képviselő és Fazekas Gábor, Cece Nagyközség polgármestere igen nehéz feladat elé nézett a sok finomság kóstolása közben, majd a díjazás során.

A döntésük alapján az egyházmegye Aranyfakanál Vándordíját az idei évben – a többi versenyző elismerése mellett – Tabajd település református közössége nyerte, így Tabajdon találkoznak 2019. augusztus utolsó hétvégéjén a főzni szerető református közösségek.

A cecei szervezők szeretnék mindenkinek megköszönni a támogatását, aki segítette, hogy a református baráti találkozó, főzőverseny ilyen sikeresen megvalósulhatott!

Szeretnénk megköszönni a Cecére látogató vendégeknek is az aktív részvételt! Találkozzunk jövőre!

Szabóné Várady Katalin, presbiter