Egy hét maradt, a kívánságok egyharmada még valóra váltható

Október végén már ötödik alkalommal hirdette meg Kívánságlista programját a Magyar Református Szeretetszolgálat, hogy idén is valóra válthassák 1358 nehéz helyzetben élő gyermek karácsonyi álmát. Már csak egy hét van hátra a programból, de a kívánságok egyharmada még az oldalon várja, hogy örömet okozzon egy rászoruló gyermek számára.

 

A Magyar Református Szeretetszolgálat 2019-ben hívta életre a Kívánságlista programot, és az elmúlt években már közel 7000 gyermek álmát sikerült valóra váltani az adományozók segítségével. A Kívánságlista lényege, hogy az adományozók megismerhetik a támogatott gyermekek konkrét karácsonyi álmait, melyeket az alapítvány munkatársai titokban, játékos foglalkozásokon vagy a szülőket bevonva gyűjtöttek össze. A Kívánságlista oldalán közzétett kéréseket az adományozók kétféleképpen teljesíthetik: vagy az ajándékot vásárolják meg és juttatják el a Magyar Református Szeretetszolgálat valamelyik irodájába, vagy pedig a játék árát utalják el a karitatív szervezetnek, a beérkező összegből pedig az alapítvány munkatársai szerzik be a karácsonyi kívánságokat. A program szépsége, hogy karácsonykor a család közösségében maradhat mégis az ajándékozás öröme, hiszen a beérkező kívánságokat nem a gyermekeknek, hanem a szüleiknek adják át az MRSZ munkatársai.

Az idén közzétett 1358 kívánságból a mai napig már 897-et teljesítettek az adományozók, tehát a program zárása előtt egy héttel már a karácsonyi álmok kétharmada valóra válhatott a támogatóknak köszönhetően. Azonban 461 kívánság – például focilabdák, gördeszkák, kisautók, téli csizmák vagy melegítőszettek – továbbra is elérhetőek a szeretetdoboz.jobbadni.hu oldalon, melyeket november 20-ig válthatnak valóra a program támogatói az ajándék megvásárlásával vagy értékének felajánlásával. A Magyar Református Szeretetszolgálat munkatársai bíznak benne, hogy az utolsó héten még minden kívánság gazdára talál, és mind az 1358 gyermek karácsonya boldoggá válhat, amikor szüleiktől megkapják a régóta áhított játékot, könyvet vagy ruhát.