Elhunyt Szabó Mihályné Pinczés Klára

Elhunyt Szabó Mihályné Pinczés Klára tanárnő, református lelkipásztor. 81 éves volt. Temetése 2016. április első napján, pénteken délután 3 órakor lesz a Maglódi Egyházi Temetőben.

Elhunyt Szabó Mihályné Pinczés Klára tanárnő, református lelkipásztor. 81 éves volt. Temetése 2016. április első napján, pénteken délután 3 órakor lesz a Maglódi Egyházi Temetőben.

Az Úr az én Pásztorom, nem szűkölködöm. Füves legelőkön nyugtat
engem és csendes vizekhez terelget engem. Lelkemet megvidámítja.

Zsoltárok 23,1-3

Fájdalmas, mindazonáltal Istent dicsérő gazdag életéért
Mennyei Atyánknak hálát adó szívvel tudatjuk, hogy

S Z A B Ó M I H Á L Y N É
P I N C Z É S K L Á R A


tanárnő, református lelkipásztor,

aki férjével, Szabó Mihály lelkipásztorral együtt 15 éven át Belvárdgyula–Bóly–Babarc és 7 falu,
25 éven át Mohács–Kölked és 8 szórványa hűséges lelkipásztora volt,

2016. március 25-én, Nagypénteken, 81 évesen
Mennyei Édesatyánk végtelen szeretetébe hazaköltözött.
Gyászistentiszteleten veszünk Tőle búcsút, majd hamvait férje mellé temetjük:

2016. április első napján, pénteken 15.00 órakor a Maglódi Egyházi Temető
közepén található Evangélikus Templomban (Sugár út 66.)
Takaró Tamás pesterzsébet-központi lelkipásztor, tiszteletbeli esperes szolgálatával.
A jelenlévő palástos lelkipásztorokat egy-egy vigasztaló ige elmondására kérjük.
Gyászolják:
gyermekei: Mihály, Klári (maglódi református lelkipásztor), Ildikó, Péter, Mónika és Szeretteik;
unokái: Szabó Gergő és Koppány; Brandenburg Zsófi, Julcsi, Ádám és Máté;
Bálint Anna és Ábel; Szabó-Sájer Bende és Szeretteik;
elhunyt öccsének, Pinczés Sándornak: felesége Tubika és Gyermekei;
sógora: Szabó Péter és felesége Mártika (volt cecei református lelkipásztorok) és Gyermekeik;
sok-sok kedves barát, ismerős, levelezőtárs; volt Gyülekezeteinek tagjai;
a Református Egyház lelkipásztorai és egész közössége.
Egy-egy szál virágot - nem többet - szeretettel megköszönünk.
Koszorúmegváltásra szánt adományokat
a maglódi evangélikus és református gyülekezet javára a perselybe lehet elhelyezni.

Cím: Bálint (Szabó) Klára, 2234 Maglód, Liliom u. 6. 06-30/20 90 710, balintklari0916@gmail.com 

Információk:

MAGLÓD MEGKÖZELÍTHETŐSÉGE - AUTÓVAL:

·       az „M5”-ös, majd „M0”-ás autópályán Budapest felöl jőve Ecsernek kell letérni. Ha elhagyjuk Ecsert, a „Maglód” táblát követő néhány száz méter után balra, Maglód város szélén, a dombtetőn messziről található a nagyon szép, ősi, egyházi temető, közepén az ősi, kedves, torony nélküli evangélikus templom; itt történik a GYÁSZISTENTISZTELET, majd a temetőben a temetési szertartás.

·       Ha az ellenkező irányból jövünk az „M0”-on, az AUCHAN áruházhoz kell bemenni, s ott a Maglód-Nyugat táblát követve egyszer csak a temetőhöz érkezünk.

·       Vagy, ha a 31-es útról jövünk, be kell jönni Maglódra, áthaladni rajta a fő utat követve egyenest Ecser fele, s a város szélén jobbra meglátható a temető.

 

Figyelem: Maglódon két temető is van. Nem a „benzinkúti” önkormányzati, Jászberény úti temetőbe, hanem az Ecserhez közel eső Egyházi Temetőhöz (közepén a torony nélküli evangélikus templom, Sugár út 66.)kell jönni.

 

VONATTAL:

Keleti pályaudvarról 13.50 órakor indul Sülysáp felé az a vonat, ami14.17-re érkezik Maglódra (Ecser utáni megálló, s nem összetévesztendő az eggyel későbbi Maglódi Nyaraló megállóval). Ott leszállva, a sínekre merőlegesen felfele elindulva a Sugár úton haladni Ecser felé, s egyszer csak 10-15 perces, kényelmes sétával eljutunk a temetőhöz. 

 

AUTÓBUSSZAL:  

A Maglódon áthaladó, Monor fele haladó autóbusz: Budapest, Örs vezér teréről indul 13.45 órakor, s Maglódon a „Falusi temető”-höz (Ecser utáni megálló) érkezik 14.22 órára, ami az a temető, ahol a GYÁSZISTENTISZTELET és a temetés történik.

 

A palástos lelkipásztorokat kérjük szépen, hogy 14.45 órakor gyülekezzenek a temető melletti (nem az autós, főbb út felőli részen, hanem a vendégeket „zsákutca” táblával fogadó, csendesebb, Sugár úton jobb felől a Sugár út – Kálvin u. kereszteződésében található sarokház) Evangélikus Lelkészi Hivatal - Gyülekezeti teremben, ahonnan Takaró Tamás esperes úrral együtt vonulnak majd át a templomba. Nagyon szépen megköszönjük, ha tudhatjuk, kiket várhatunk a gyászistentiszteletünkre egy-egy vigasztaló-áldó igével. Kérjük szépen a részvételi szándékot jelezni Bálint Klára maglódi református lelkipásztornál, (ref. flottaszám): 06-30/20-90-710,balintklari0916@gmail.hu, 2234 Maglód, Liliom u. 6.

 A temetés előtt/után bárkinek igénybe vehető a mosdó, az előbb bemutatott evangélikus gyülekezeti házban.

Az egy-egy szál virágunkat majd a temetési szertartás végén személyesen helyezhetjük el a síron.

Kérjük, akinek van, hozzon magával énekeskönyvet, hogy együtt énekelhessünk.

A gyászszertartás után vendégeinket néhány falatra, teára, jó szóra szeretettel hívjuk és várjuk a Maglódi REFORMÁTUS templom gyülekezeti termébe (Ady u. 15.). – Elindulunk autóval lefele a város központjáig (ha lenne még hely egy-egy autóban, kínáljuk fel a gyalogosan-lévőknek, hogy levisszük őket, ill. mi magunk próbáljuk megszervezni ezen túl is a levitelüket), az első villanyrendőrnél jobbra a Liszt F. utcába (befordulva sarkon van balra az Iskola, vele szemben, jobbra a Trianoni emlékművünk), majd mihelyt lehet, befordulunk balra az Ady utcába… és megyünk 8-10 házat, míg balra a 15. szám alatt megláthatjuk a gyönyörűséges, újonnan felújított „ékszerdoboz” templomunkat.

A Maglódi Református Egyházközség lelkipásztoraként ezúton is köszönetemet és szeretetemet fejezem ki a Maglódi Evangélikus Egyházközségnek és lelkipásztorának, Németh Mihálynak, hogy irántunk való testvér-szeretetüket kifejezték azzal, hogy befogadták öt éve Édesapánk, Szabó Mihály református lelkipásztor-, most pedig Édesanyánk életéért hálát adó gyülekezetet templomukba és gyülekezeti otthonukba!