Háromezer hallgató

Február 15-ig jelentkezhetnek a továbbtanulni szándékozók a 2018-as felsőoktatási felvételire. A Károli-egyetemen több mint háromezer diák kezdheti meg idén tanulmányait.

Az eduline.hu tájékoztatása szerint a Károli Gáspár Református Egyetemre idén összesen 3203-an kerülhetnek be, nappali képzésen 1943-an, esti és levelező munkarendben 1260-an kezdhetik meg a tanulmányaikat szeptembertől.

A református egyetemen folyó munkáról szóló korábbi cikkeinket itt olvashatják:

Lefegyverző tudás
Valahol Dél-Afrikában, a külvilágtól elzárt helyen fegyveresek raboltak el magyar diákokat – legalábbis egy szimulációs játékban. A református egyetem joghallgatói egy világversenyen lázadó csapat szerepébe bújtak, háborús bűnösöket védtek és ítéltek el, és egy életre megtanulták: az ügyet sosem lehet megoldani.


Rejtett tartalékok
A lelkészi pályára készülő budapesti teológushallgatók között akad, aki leendő munkaeszközként tekint a dzsúdószőnyegre vagy épp a zsonglőrbotra. Öt különleges fiatal mesélt nekünk hobbijáról és arról, milyen lelkész szeretne lenni.

 

Első felolvasás
A műfordításórán a református egyetem diákjai saját költeményeiket és prózáikat kapkodták elő a zsebeikből, ezért tanáruk úgy döntött, enged a szelíd nyomásnak, és meghirdette a kreatívírás-kurzust. Első felolvasásukon a fiatal alkotókkal és műveikkel egyaránt megismerkedhetett a publikum.
 

Az év tanára
Nem készült tanárnak, mégis évek óta statisztikát tanít leendő pszichológusoknak. Ebben a tanévben Takács Szabolcs kapta az Év Publikációja és az Év Oktatója díjat a Károli Gáspár Református Egyetemen.