Ismét lehet pályázni cigánymissziós programra

A HEKS olyan oktatási, közösségépítő és szabadidős programokat támogat, melyek a roma gyermekek és fiatalok tanulását, készségfejlesztését, egyházi és társadalmi beilleszkedését segítik.

A svájci protestáns segélyszervezet, a HEKS támogatásával már negyedik éve egy tucat egyházközség valósít meg olyan projektet, amely a roma és hátrányos helyzetű gyerekek felzárkózását segíti, megismerteti őket a keresztyén értékrenddel, szabadidős és hitéleti alkalmakat szervez a nekik. A HEKS és a református egyház megállapodása keretében további forrás áll rendelkezésre, hogy még több gyülekezet bekapcsolódhasson ebbe a munkába. Három évre kidolgozott tervet és költségvetést kell benyújtani, melynek megvalósításához 6–8,6 milliót forintot lehet igényelni. Az elbírálás szempontjai közé tartozik a gyülekezet aktív részvétele a programban. Bármely térségből lehet pályázni – előnyt élveznek a kelet-magyarországi gyülekezetek.

Beadási időszak: 2017. július 24. - szeptember 1. Az elbírálás folyamatos.

A pályázat elkészítésében segít a HEKS magyarországi munkatársa. A pályázati anyag letölthető a cigánymisszió honlapjáról: ciganymisszio.reformatus.hu/letoltesek