Kaland a négy fal között

Visszavontak egy válópert, négy férfi pedig hazaköltözött családjához az XCC Remote hatására az elmúlt egy hónapban. A férfiaknak szóló hétvégi programot ezért mostantól minden hónapban megismétlik, a következőt július 9. és 12. között tartják.

Kimozdít a bezártságból, számvetésre késztet, és segít felelősségteljesen megküzdeni a hétköznapok kihívásaival – a férfiaknak szóló, három napos XCC Remote program jelentős hatást tett a résztvevőkre az elmúlt egy hónapban még azzal együtt is, hogy a bátor jelentkezők ezúttal nem a vadonban teljesítették az életre szóló kihívást.
 
Egyetlen hétvége elég volt ahhoz, hogy a kalandban részt vevő férfiak komoly változásról számoljanak be: barátságok szövődtek, házasságok vettek új irányt, függőségek törtek meg, múltbeli sebek gyógyultak. Sokan új célt és új erőt kaptak a cselekvéshez, áttörve saját tehetetlenségüket és tanácstalanságukat – számolt be Hamar Dániel, az XCC Magyarország vezetője. "Az elmúlt öt hétvégén megrendezett XCC Remote hatására visszavontak egy válópert, négy férfi pedig hazaköltözött a családjához. Többeknek vett új irányt a házassága. Számtalan áldozatból lett újra erős és tettrekész férfi. Hit ébredt hitetlenekben, és sok nem lehet alakult át akkor is megpróbálomba."

Vég nélküli nap – így jellemzik az Extreme Character Challenge (XCC) férfiaknak szóló programját, amely három napot és három éjszakát jelent a vadonban, fizikai megpróbáltatások közepette. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a résztvevőket ez idő alatt jellemformáló impulzusok érik, és olyan lelki élmények, amelyek kihatással vannak az életfeladataikhoz való hozzáállásukra, ennek köszönhetően pedig az egész életükre.

Kapcsolódó cikkünk:
A férfivá válás útja
A kívülállók számára titkos kalandtúráról annyit biztosan tudni, hogy ami ott történik, jellemformáló erővel bír a férfiak számára. Áldozatmentalitásról, megszégyenítés nélküli lelepleződésről és felelősségvállalásról beszélgettünk az XCC hazai vezetőjével, Hamar Dániellel.

Március elején 125 férfi vett részt a maratoni próbatételen, sokan református gyülekezetekből vállalkoztak a kalandra. A résztvevők és házastársaik számos pozitív visszajelzést adtak arról, hogy a hétvége segített szembenézni rejtett motivációikkal, ízelítőt adott nekik abból, miért éri meg vállalni a sebezhetőséget egy bajtársias közegben, és mit jelentene felelősségteljesebb emberként élni a hétköznapokban.

A legnagyobb kihívást talán az jelentette, hogy nem tudták, meddig tartanak megpróbáltatásaik, és milyen mértékűek lesznek. Ez a helyzet pedig igencsak hasonlít a járványhelyzetben megélt bizonytalanságra. A karanténidőszakban a férfiak is jóval több időt tölthetnek otthon, mint azelőtt. Így az XCC szervezőcsapata kihasználva az alkalmat meghirdette XCC Remote elnevezésű programját, amelyről rejtélyesen annyit árulnak el, hogy olyan testi, lelki, szellemi kihívásról van szó, amely kiszakít a bezártságból, lehetőséget ad a kapcsolódásra és az alapvető életcélok tisztázására. A program öt májusi hétvégéje olyan sikeres volt, hogy mostantól havonta megismétlik. 

A három napos kaland kiindulópontja a résztvevők otthona, útvonala és tempója pedig napi ritmusuk, közvetlen környezetük és kötelezettségeik köré épül. A szervezőknek határozott, időhöz kötött kérései is lesznek, bizonyos feladatok elvégzéséhez ezért a résztvevőknek előre meghatározott idősávokban rendelkezésre kell állniuk. Jó hír az érdeklődőknek, hogy hétvégék bármelyik turnusára jelentkezhetnek. A program mindig csütörtök este 9 órától veszi kezdetét, és vasárnap reggel 9-ig tart. Jelentkezés erre vagy a többi hétvégére: itt. (A szervezők az adott hétvégére az azt megelőző csütörtök este 6 óráig fogadják a jelentkezéseket.)

A szervezők így írnak erről: „Ez az időszak sok bizonytalanságot, kihívást és extremitást hordoz. Mégis, még most is szükségünk van arra, hogy kilépjünk a komfortzónánkból, hogy erőt, reményt, hitet találjunk! Hogy azok a férfiak legyünk, akik a biztonság és szilárdság forrásai. Ne kerítsen hatalmába benneteket lustaság, a letargia vagy akár a szokásosnál is több munka! Inkább nézzetek tükörbe: hol álltok, megfelelő helyen van-e az életetek fókusza, és miből is vagytok valójában! Talán ez a legmegfelelőbb idő erre. Nem lesz könnyű, de talán most mindennél jobban szükségünk van arra, hogy ne a könnyűt keressük, hanem a valódit.”

További részletek és jelentkezés: itt.

Borítókép: XCC Magyarország