Közel félmilliárd forintos fejlesztés a bajai Cédrus Református Egyesített Szociális Intézményben

Az idén 10 éves Cédrus Református Egyesített Szociális Intézményben több fejlesztést saját forrásból finanszírozott a Magyarországi Református Egyház, a november 10-i hálaadó ünnepségen fogyatékkal élők nappali intézményét és szociális konyhát adnak át.

A Fogyatékkal élők nappali intézménye 40 férőhelyet biztosít azon fiatalok számára, akik ezt a szociális ellátást igénybe szeretnék venni. Az épület rendelkezik minden olyan paraméterrel, amely teljes akadálymentességet nyújt használói számára. A Cédrus intézmény főzőkonyhájában 600 adag étel elkészítésére lesz lehetőség. Ez megegyezik a jelenlegi főzőkonyha kapacitásával, a minőségi különbséget a modern konyhatechnológia jelenti majd új konyhánkban, amely nagyban megkönnyíti a munkatársak tevékenységét, valamint lehetőséget adnak az ételek elkészítésének cizelláltabb módjára. (külön diétás konyharésszel is gazdagodik a főzőrész).

A hálaadó ünnepségen igét hirdet Dr. Bogárdi Szabó István dunamelléki püspök, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke, köszöntőt mond Beszterczey András, az MRE Szeretetszolgálati Iroda vezetője, Zsigó Róbert államtitkár és Fercsák Róbert polgármester.

Időpont: 2018. november 10. (szombat) 10.30

Helyszín: Baja, Rókus u. 47.