Pihenőóra a Földnek is

A Magyarországi Református Egyház Ökogyülekezeti Mozgalma idén is csatlakozik a WWF által meghirdetett Föld Órája akcióhoz, amelynek célja felhívni a figyelmet a túlfogyasztásra, fölösleges energiahasználatra.

Március 25-én, szombaton 20:30-tól egy órára kapcsoljuk ki az elektromos berendezéseket, pl. világítást, televíziót, számítógépet! 

Adj egy pihenőórát a Földnek!

A cél nem csupán az, hogy erre a hatvan percre otthonainkban és gyülekezeteinkben, szimbolikusan kialudjanak a fények, hanem hogy tudatosítsuk, a fenntartható jövő megteremtése és teremtett világunk állapota mindannyiunk felelőssége. A hagyományos 60-as logó a Föld Órája akció 60 percét szimbolizálja, amely a környezetvédelem fontosságára hívja fel a figyelmet. A + jel biztat mindenkit, hogy a 60 perc letelte után, az év többi napján is gondoljon a környezetére.

Az Ökogyülekezeti Mozgalom otthonzöldítő csomagot sorsol ki azok között, akik a „Föld órája 2017” üzenetet és/vagy „Föld órája 2017 címmel fotót küldenek a Facebook/Okogyulekezet üzenőfalára, vagy az info@okogyulekezet.hu címre, név, gyülekezet, iskola stb. megjelölésével. A fotó a Föld órája akció 60 percéhez kell hogy kapcsolódjon.

A nyertesek listáját és a beküldött fotókat a www.okogyulekezet.hu honlapon tesszük közzé.

Bővebb információk a Föld órájáról a www.foldoraja.hu és a www.okogyulekezet.hu oldalon.