Pótfelvételi – Az új esély

Szeptembertől közel 2500 hallgató kezdi meg tanulmányait egyetemünkön, akik a 2018-as általános felvételi eljárás során nyertek felvételt a Károli Gáspár Református Egyetem valamely karára.  A több ezer jelentkező közül viszont nem mindenki juthatott be az általa megjelölt szakra. A pótfelvételi elsősorban nekik kínál lehetőséget a felsőoktatásba való bekerüléshez.

Július 27-től jelentkezhetnek pótfelvételire azok, akiket nem vettek fel az általuk megjelölt képzésekre, vagy nem jelentkeztek az általános felvételi eljárás során. A Károli Gáspár Református Egyetem világi és hitéleti szakjaira egyaránt hirdet pótfelvételit, így várja a bölcsészettudományi, gazdasági, hitéleti, jogi, pedagógus és társadalomtudományi terület iránt érdeklődőket.

A pótfelvételi során a jelentkezők mindössze egy felsőoktatási intézmény egyetlen szakját jelölhetik meg. A hitéleti képzéseink mellett alapképzésekre, mesterképzésekre és osztatlan tanári képzésekre is lehet jelentkezni, a meghirdetett szakokról részletes információt az Egyetem pótfelvételi oldalán találhatnak az érdeklődők.

Miért éppen a Károli?

Gyakorlatorientált képzéseink azonnal hasznosítható tudást adnak, egyedülálló ösztöndíjprogramunk segítségével pedig az önköltség mértéke akár 75%-kal is csökkenthető. Idegen Nyelvi Lektorátusunk általános nyelvoktatás keretében angol, észt, finn, francia, kínai, német, norvég, olasz, orosz, portugál és spanyol nyelvből indít kezdő és haladó szintű kurzusokat. A Lektorátus egyben Theolingua Egyházi Szaknyelvi Vizsgaközpont is, ahol államilag elismert nyelvvizsgát szerezhetnek a hallgatók.

Egyetemünkön pezsgő diákélet zajlik. Campusaink központi, belvárosi elhelyezkedése számos előnyt nyújt  hallgatóink részére, akik aktív közösségi és tudományos életet élnek. Egyetemi mindennapjaikat kulturális és  szabadidős rendezvények színesítik.

„Érettségi előtt nagy döntéssel néztem szembe: melyik teológiát válasszam? A Károlira esett a döntésem, hiszen barátaimtól, ismerőseimtől, volt iskolatársaimtól sok jót hallottam a HTK-ról. Az első év kezdete után nemsokára meg is bizonyosodtam arról, hogy jó döntést hoztam. Hamar magával ragadott az évfolyamunk és a teológusok befogadó közössége. Sok időt töltünk együtt a kötelező órákon kívül is. Karunkon minden félévben szerveznek konferenciákat, szakmai esteket, melyek aktuális témákról szólnak. Nagyon megtetszett a gyakorlatorientált képzés is, hiszen a hetedik félévet, nem a padokban, hanem különböző gyülekezetek és missziók megismerésével fogjuk tölteni. Tanáraink izgalmas, magával ragadó órákat tartanak. Mindenkinek csak ajánlani tudom a KRE-HTK-t.”

Czikó Györgyi,

teológus-lelkész, III. évfolyam

További információ:

Állam- és Jogtudományi Kar (ÁJK) Tanulmányi Osztály
+36 (1) 370 8601
felveteli@kre.hu

Bölcsészettudományi Kar (BTK) Tanulmányi Osztály
+36 (1) 483 2902
+36 (1) 483 2923
felveteli@kre.hu

Hittudományi Kar (HTK) Tanulmányi és Dékáni Hivatal
+36 (1) 217 2403
felveteli.htk@kre.hu

Tanítóképző Főiskolai Kar (TFK) Tanulmányi Osztály
Nagykőrös: 06 30 564 9331
Budapest: 06 30 655 8577
felveteli@kre.hu

 

Telefonon munkatársaink munkanapokon hétfőtől csütörtökig 9.00–14.00 óra, pénteken 9.00–12.00 óra között várják hívását!