Református kitüntetettek március 15-én

Átadták a 2016. évi Magyar Érdemrendeket, valamint a Kossuth- és Széchenyi-díjakat. A díjazottak között van Bereczky Ildikó református lelkész és Csomós József püspök is.

2016. március 15-én átadták a 2016. évi Magyar Érdemrendeket, valamint a Kossuth- és Széchenyi-díjakat. Az elismeréseket Áder János köztársasági elnök nyújtotta át Orbán Viktor miniszterelnök társaságában az Országház Kupolatermében.


Magyarország köztársasági elnöke nemzeti ünnepünk alkalmából a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést adományozta Bereczky Ildikó, a Harkány-Márfai Református Társegyházközség lelkésze részére példamutató elhivatottsággal ellátott lelkészi szolgálata elismeréseként.

A Magyar Érdemrend középkeresztje (polgári tagozata) kitüntetést adományozott CSOMÓS JÓZSEF, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke, a Gönci Református Egyházközség lelkipásztora részére, példaértékű elhivatottsággal ellátott lelkészi szolgálata, valamint az egyházkerület gyülekezeteinek összefogása és vezetése terén, illetve a régió érdekében végzett kimagasló színvonalú munkája elismeréseként.

A Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést adományozott Baráth Julianna, a Nyárádi Református Egyházközség lelkésze részére.


Táncsics Mihály-díjat vehetett át Faggyas Sándor lapszerkesztő pénteken Balog Zoltántól, az emberi erőforrások miniszterétől, aki a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából adott át elismeréseket.

A nemzeti ünnepünkön díjazottak teljes listája ITT OLVASHATÓ.

Forrás: MTI, MH
Fotó: MTI Fotó/Illyés Tibor, Füle Tamás