Környezeti kulcskérdések

Vajon elkerülhetetlen a környezet leromlása? Hogyan tudunk tenni ellene, ha egyáltalán tehetünk valamit? Mennyire igazak azok a megközelítések, amelyek a túlnépesedést vagy az éghajlatváltozást okolják a környezetünkön esett károkért? Többek között ezekről a kérdésekről beszélt Szarka László akadémikus a budapesti teológián. 

Bár eleinte jobban érdekelte a történelem és az irodalom, édesanyja tanácsára mégis a természettudományok irányába tanult tovább. Ugyanis a rendszerváltás előtt lelkészgyerekként ezen a területen volt lehetősége kitűnni. Bár gimnáziumi és egyetemi évei alatt folyamatosan azt kellett hallgatnia, hogy tudomány és vallás kibékíthetetlen ellentétben állnak egymással, ő maga úgy vélekedik, hogy a kettő illetékességi területe komplementere egymásnak. Szarka László, a Magyar Tudományos Akadémia Titkársága Kutatóintézeti Főosztályának vezetője volt a Károli-egyetem Hittudományi Karának vendége április 22-én. A budapesti teológia Hitünk és a tudomány című előadássorozatán a geofizikus professzor a kutató és a keresztyén ember szemszögéből vizsgálta a környezetünkkel kapcsolatos legfontosabb kérdéseket.

A Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Karán „Hitünk és a Tudomány" címmel zajló református akadémikusok előadássorozatának utolsó alkalma május 7-én, szerda este 19.00 órakor kezdődik a Ráday u. 28. szám alatt a második emeleti díszteremben.

Az előadást Nyomárkay István tartja Fogalom-nyelvi kép- szó (a hazugság és a bűn nyelvi képe) címmel.